Plante de gradina

7 plante pe care copiii le pot creste cu ajutorul tau

Gradinaritul este un hobby minunat pentru orice varsta. Daca aveti o mica gradina, dumneavoastra si copilul dumneavoastra puteti planta impreuna diverse flori si verdeata si puteti culege cateva beneficii. In primul rand, gradinaritul este o activitate excelenta pentru a crea legaturi. Va scoate pe amandoi de pe ecrane si va intoarce la pamant, natura.

Copilul tau nu este incantat de fructe si legume? Ajutati-l sa isi cultive singur si urmariti cum isi dezvolta interesul pe masura ce devine mandru de eforturile sale si curios de rezultate.

1. Floarea soarelui

Floarea-soarelui este cea mai vesela dintre florile de vara si o lectie excelenta de cultivare a plantelor pentru copiii de toate varstele. Nu aveti nevoie nici de multa umbra pentru ele - ar trebui sa plantati aceste flori gigantice in lumina directa a soarelui dupa ce sezonul de inghet s-a incheiat.

2. Margarete

Aceste flori mici si vesele sunt disponibile in atat de multe marimi, tipuri si culori, incat cu siguranta una dintre ele va incanta copilul dumneavoastra. Potrivit expertilor, copilul dvs. se va bucura de cat de repede incoltesc si cresc, precum si de faptul ca le va putea taia odata ce se maturizeaza si le va putea expune intr-o vaza in interior. 

3. Galbenele

Galbenelele (Calendulas) sunt flori stralucitoare, vibrante si chiar comestibile. Copiilor le vor placea semintele lor cu aspect unic si faptul ca puteti cultiva flori frumoase si le puteti folosi in alimente precum salatele. Puteti folosi galbenelele chiar si in uleiuri pe baza de plante si in proiecte de bricolaj, ceea ce ofera o alta activitate de timp de calitate la care sa luati parte impreuna cu copilul dumneavoastra.

4. Marar

Mararul este o planta ideala pentru a fi cultivata de copii, deoarece ii place sa fie udata in voie. Acest lucru este minunat pentru micii gradinari dornici care ar putea exagera cu furtunul de gradina sau cu stropitoarea. De asemenea, mararul poate fi folosit pentru a aromatiza multe alimente atunci cand este recoltat, inclusiv supa, paine si sosuri pentru salate, oferindu-ti o multime de proiecte de bucatarie distractive cu cel mic.

5. Panselute

Ele vin in multe culori, dar, oricat de dragute ar fi, panselutele pot fi putin capricioase. Aceste flori reprezinta o optiune usoara pentru gradinile din cu veri si ierni blande. Daca locuiti intr-o zona cu ierni prietenoase, dati o sansa panselutelor si lasati-l pe copilul dvs. sa aleaga din diverse soiuri.

6. Salata verde

De ce sa mergi la magazin sa cumperi salata cand poti creste salata chiar in fata usii tale? Copiii pot invata cu usurinta sa cultive aceasta leguma cu frunze care se dezvolta la soare.

7. Menta

Menta este incredibil de usor de cultivat. De fapt, poate fi un pic prea usor, deoarece adesea creste fara control. Miroase minunat si poate fi folosita la gatit, in uleiuri esentiale etc. In plus, dimensiunile sale mici si receptivitatea la o ingrijire minima o fac o alegere foarte buna pentru copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare