Cum sa...

#blat laminat # curatare blat bucatarie # blat bucatarie #curatenie

Cea mai buna metoda de a indeparta petele de pe blaturile de bucatarie laminate

Chiar daca toate tipurile de suprafete sunt sensibile la murdarie si pete, niciuna nu este atat de vulnerabila cum sunt blaturile de bucatarie. Indiferent daca avem o familie numeroasa sau locuim singuri, blaturile de bucatarie sufera cea mai mare uzura, inclusiv deteriorarea cauzata de umiditate si apa, acumularea de murdarie, petele de mancare sau multe altele.

 

Unele materiale pentru blaturi sunt mai impenetrabile, ceea ce inseamna ca putem sterge cu usurinta orice pete de la nivelul suprafetei fara a fi nevoie sa depunem prea mult efort. Alte materiale de blat, insa sunt mult mai dificil de curatat. Potrivit expertilor, blaturile laminate sunt fabricate din placi aglomerate din plastic. Acest material nu este lipsit de avantaje, principalul dintre ele fiind cat de ieftin este. Cu toate acestea, exista totusi un cost ascuns al blaturilor laminate, si anume usurinta cu care acestea se deterioreaza si se pateaza.

Iata cea mai buna metoda de a indeparta petele de pe blaturile de bucatarie laminate

Avem nevoie de bicarbonat de sodiu si apa. Deoarece laminatul este un material mai slab, metodele de curatare trebuie sa fie mai blande - nu folosim un detergent puternic la prima vedere a unei pete.

Daca exista o pata care nu se indeparteaza cu detergent, urmatorul pas este sa trecem la bicarbonat de sodiu si apa. Amestecam o lingura de bicarbonat de sodiu cu una sau doua linguri de apa calduta pana cand se formeaza o pasta. Intindem pasta pe pata si lasam sa stea si sa se absoarba timp de cel mult cinci minute, stergand-o usor (nu frecand) cu o carpa moale pentru a nu zgaria laminatul. Acest lucru ar trebui sa indeparteze pata fara a deteriora blaturile.

Daca pata de pe blatul laminat este foarte adanca si metoda bicarbonatului de sodiu nu a functionat, este timpul sa trecem la ceva mai rezistent. Mare atentie la acesti pasi urmatori, deoarece putem foarte usor sa deterioram permanent laminatul daca ii facem gresit. Potrivit expertilor, putem indeparta petele cu adevarat rezistente de pe laminat cu acetona (dizolvant de lac de unghii) sau inalbitor nediluat. Aplicam oricare dintre substante doar pe pata si nu o lasam sa stea mai mult de doua minute, stergand-o cu apa imediat dupa aceea.

Daca se intampla ca stratul lucios de pe blat sa se stearga, exista o solutie destul de rapida si putin costisitoare. O modalitate este cu un polish pentru laminat, recomanda expertii. Acest produs este facut pentru podelele laminate, dar va functiona la fel de bine si pe blaturi. De asemenea, putem folosi in locul acestuia ceara auto fara silicon.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea