Cum sa...

#aparat de aer conditionat #aer conditionat

Atentie! Aerul conditionat poate duce la aparitia acestor afectiuni!

Stiai ca aerul conditionat, pe cat este de bun pentru reglarea temepraturii din casa, pe atat este de nociv pentru sanatate? Medici atrag atentia asupra pericolelor la care te expui cand folosesti aparatul de aer conditionat.

“Ar trebui sa intelegem ce face mucoasa nazala si ce face aerul conditionat.

Mucoasa nazala este o mucoasa nobila care are rolul de a adapta aerul pe care noi il respiram la conditiile de umiditate, temperatura, puritate, presiune ale alveolei pulmonare.

Asadar mucoasa nazala purifica un aer in care este foarte mult praf sau incalzeste un aer care este foarte rece sau raceste un aer care este foarte cald. Asa ne dam seama de ce putem respira si la -10 grade si la +40 de grade.

Aerul conditionat ne ofera un confort, dar este un aer foarte uscat si atunci mucoasa nazala trebuie sa il umidifice si face un efort mult mai mare de adaptare.”, a declarat medicul ORL Raluca Grigore pentru antena3.ro. 

Medicul a specificat ca persoanele care au deviatie de sept sau alte probleme nazale sunt mai expuse riscului. De asemenea, a mentionat ca aerul conditionat trebuie curatat in permanenta.  

“Exista oameni care au diverse afectiuni ale mucoasei nazale, nu foarte deranjante, cum ar fi o simpla deviatie de sept sau o rinosinuzita cronica sau o alergie, care in momentul in care sunt pusi intr-o camera cu aer conditionat trebuie sa faca un efort in plus sa adapteze acest aer la ceea ce le trebuie lor.

Si atunci nasul se infunda si apare o presiune si o durere. Pacientul care are astm, la fel si copiii, nu se vor simti foarte bine in aer conditionat.

Ar trebui sa avem grija de filtre, care trebuie sa fie curate des. Sunt boli care sunt strans legate de infectiile provocate de bacteriile/ciupercile care raman in aceste filtre.”, adauga medicul pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea