Bauturi

# vin savurat acasa #vin roze

Un pahar de vin roze savurat acasa, una dintre micile mari placeri ale vietii!

Daca ai impresia ca cei mai fericiti oameni sunt cei care au tot ce si-au dorit si ale caror dorinte au devenit mereu realitate, s-ar putea sa te inseli. S-a demonstrat ca cei mai fericiti oameni sunt cei care stiu sa se bucure de prezent, sa vada intotdeauna partea plina a paharului si care apreciaza ce au, chiar daca nu este mult.

In plus, exista persoane care sunt de parere ca este mai usor sa vezi partea plina a paharului daca acesta este umplut cu...vin roze! O bautura simpla, racoritoare si sanatoasa, aceasta te poate ajuta sa vezi viata in roz atunci cand o savurezi in compania unor persoane dragi.

Iar daca vrei sa te bucuri de vin de calitate, precum si de multe alte bauturi alcoolice premium, totul la preturi accesibile, ar trebui sa accesezi platforma online a magazinului BeiCeVrei. Aici vei descoperi sortimente diverse, care vor forma micile mari placeri ale vietii tale!

Ce trebuie sa stii despre minunatul vin roze?

Pana nu demult, acest tip de vin a fost asociat exclusiv cu reprezentantele sexului frumos. Insa adevarul este ca oricine poate savura un pahar de roze, acesta fiind delicios, bogat in antioxidanti si sarac in calorii.

La fel ca vinul rosu, si acest tip de vin este produs din struguri rosii. Diferenta dintre cele doua consta in perioada in care cojile de struguri intra in contact cu mustul – dupa cum iti imaginezi, in cazul unui roze, cojile sunt indepartate mai devreme, intr-o zi sau chiar in cateva ore.

In general, acest vin poate fi obtinut amestecand mai multe soiuri de struguri, iar cele mai populare alegeri sunt Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sangiovese, Mourverde, Carignan, Cinsault si Grenache.  Producatorii ofera vinuri rose obtinute din cupajul a doua sau mai multe soiuri rosii, cat si vinuri rose obtinute dintr-un singur soi rosu.

In cazul in care sunt amestecate soiuri de struguri albi cu rosii, rezultatul nu mai este un vin roze, ci unul blush, o bautura cu aspect alb-roz si un gust fructat. Desi aceasta varianta este preferata de foarte multe persoane, trebuie sa retii ca nivelul de antioxidanti este mult mai scazut.

Cum se serveste un astfel de vin?

Un vin roze a fost dintotdeauna o alegere extrem de populara in timpul sezonului cald! Gustul sau fructat, cu note de cirese, pepene galben, citrice si arome de fructe de padure il recomanda pentru timpul petrecut in aer liber.

Este recomandat sa il savurezi intr-un pahar de vin alb ori intr-unul de sampanie. Acesta se serveste cat mai rece, insa niciodata inghetat. In ceea ce priveste asocierea culinara, roze-ul se potriveste de minune cu preparatele estivale.

Rasfata-te cu un sortiment aparte!

Cand vine vorba de roze, exista numeroase optiuni pe care le ai la indemana. De exemplu, Lechburg produce un vin roze exceptional, iar pretul unei sticle este extrem de accesibil. Astfel, poti ciocni un pahar cu cei dragi oricand doresti!

Pentru ocazii speciale, nu ezita sa te rasfeti cu varianta Tarla 101, un vin romanesc intens, de o prospetime seducatoare. De asemenea, poti incerca un Ametite de Rose, venit din podgoria Murfatlar. Descoperi mult mai multe variante in cadrul magazinului online BeiCeVrei, unde te bucuri de reduceri si livrare rapida oriunde in tara!

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului