Bauturi

#semne vin de calitate #vin de calitate #vin

5 semne care iti vor spune daca un vin este de buna calitate, chiar daca nu esti un expert

Vinul este una dintre cele mai populare bauturi din lume, este ideal pentru o intalnire cu prietenii, familia, o masa de afaceri si chiar o intalnire romantica, insa exista multe optiuni si tipuri care, daca nu esti somelier sau oenolog, poate fi dificil sa il alegi pe cel mai bun. De aceea iti vom oferi 5 sfaturri care iti vor spune daca un vin este de buna calitate, chiar daca nu esti expert.

 

Exista cateva mici trucuri care te vor ajuta sa alegi un vin si sa pari cea mai buna gazda, dar nu uita ca cel mai bun este intotdeauna cel care iti place.

5 semne care iti vor spune daca un vin este de buna calitate, chiar daca nu esti expert in domeniu

Aspectul conteaza in vinuri

Pare absurd, dar ar trebui sa acordati atentie si prezentarii atunci cand alegeti un vin, acesta trebuie sa fie bine etichetat, cu un design frumos care sa reflecte munca investita in elaborarea lui, sa nu fie lovit, murdar sau cu eticheta rupta.

Culoarea

Asa cum am mentionat deja, nu toate vinurile sunt la fel, exista rosii, roze, albe... dar chiar si in categoria lor, trebuie sa aiba o culoare buna. Vinul alb trebuie sa fie galben pal, daca culoarea este prea stralucitoare trebuie respins, iar in cazul vinului rosu trebuie sa fie purpuriu.

Acesta trebuie sa fie echilibrat

O aroma buna si un gust bun trebuie sa mearga mana in mana, una nu poate fi mai presus de cealalta.

Textura

Trebuie sa va asigurati ca textura sa nu este densa, daca este asa, vinul nu este de buna calitate. Nu trebuie sa fie tulbure, trebuie sa aiba un aspect cristalin, iar gustul sau trebuie sa dureze cateva secunde in gura.

Aroma

Aroma este ceva foarte important in cazul vinurilor, nu trebuie sa se estompeze usor, dureaza cateva secunde in nas, de aceea este bine sa mergeti la un magazin specializat unde puteti mirosi continutul inainte de a cumpara sticla.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare